InShot_20210204_101627320

Tips når du har med hund i kulda

Facebook
Twitter
Email
Print

1. Hunder tåler kulde veldig ulikt, bli kjent med din egen. Vil de ikke ut, kan det være for kaldt.

2. Små hunder og valper under 6 måneder er mest følsomme, de er lurt å kle på ved minusgrader.

3. Potesokker isolerer, beskytter mot veisalt og forhindrer snø og isklumper i å feste seg i potene.

4. Potesalve før luftetur kan være et alternativ til potesokker. Bruk en uten vann, den vil beskytte mot uttørring, sprekker og sår hud. En potesalve med vann i vill virke mot sin hensikt. Slikker hunden seg mye på poten, kan det bli betennelse i huden av det. Det gjør vondt verre.

5. Ha med noe å ligge i/på til pausene. Skjelver hunden, hakker tenner og legger seg i en ball, gjerne med snuten under halen, er den for kald.Pointere og setter har kort pels og lite underull, og blir etter en stund kalde og stive, og trenger dekken. En husky klarer seg mye lengre.

6. Kulde øker energibehovet, og dermed også vannbehovet. Husk å vanne hunden, og å ta med snacks. Det er viktig å gjøre dette på en måte som ikke øker risiko for MAGEDREINING hos aktuelle raser.

7. Ja, det er fare for FORFRYSNINGSSKADER.
Spesielt utsatt er ører, spenner, jur, haletipp, ører og så er det veldig viktig å huske pungen til hannhunder. Det kan bli så ille at det blir åpne sår. En hannhund med forfryst pung har store smerter.

8. Ikke gå fra hunden i kald bil! Luftfuktigheten vil øke i bilen, så det kan bli enda kaldere der enn ute.9. I skare og dyp snø kan kondomdress og dekken som beskytter kroppen gi god beskyttelse mot kulde, fysiske skader som gnagsår og snøballer i pelsen.

10. En tommelfingerregel er å kjenne hvordan det er for deg ute, og tenke på at hunden ut fra det. HUSK OPPVARMING: skritt i 10 min før tur, og gjerne 10 min etter tur. Hunden får lettere skader om du går fra kald bil til full galopp direkte


Ha en strålende tur i fjellet!

Hilsen oss på Fjellveterinæren

Facebook
Twitter
Email
Print

Nyeste artikler

nn_NO