Ti på topp i Vinje i sommar!

Facebook
Twitter
Email
Print
Fire toppar i Haukeliområdet er med i årets turkampanje frå bedriftsidretten.

Tekst: Bedriftsidretten

Hva er Ti på Topp?

Ti på Topp Vinje er en digital turkonkurranse og et tilrettelagt folkehelsetilbud i regi av Telemark Bedriftsidrettskrets. Tilbudet er for alle, uansett alder, og går ut på å besøke ulike turmål i Vinje fra 1.juni til 31.oktober. Du kan delta på et bedriftslag, vennelag, familielag eller som individuell deltaker.

Fra kampanjestart vil det være 15 turmål. Alle turmålene skal være familievennlige, men inneholder ulike nivåer og er i kjente og allerede merkede områder. De fleste turmål nås til fots, men noen turmål kan også nås med sykkel. Turmålene er alt fra toppturer til andre typer nærliggende turmål. Turmålene registreres i “Ti på Topp” appen eller på vår nettside. Via appen og din bruker kan du hele tiden følge med på hvor mange turmål du har fullført.

I Haukeliområdet er Vesle Nup, Vasseventyret, Kisteenden og Kilsnuten representert.

Ti på Topp er trygt, enkelt og gøy!

Hvorfor Ti på Topp?

Ti på Topp legger til rette for at du kan være fysisk aktiv i sommer halvåret, og samtidig oppleve å bli kjent med mange av Vinje sine flotte områder. Om du er innbygger, hytteeier eller turist er Ti på Topp en fin aktivitet for deg og dine. Ti på Topp er en turkonkurranse, så for de som ønsker, kan dette være med å trigge ulike avdelinger på arbeidsplassen, vennelag eller familier til og nå ulike turmål som lag og sammen bidra til god folkehelse og skape gode relasjoner.

Hvordan melder jeg meg på? 

Last ned appen (Ti på topp) fra Google Play eller AppStore på din mobil. Registrer deg under Ti på Topp Grenland (påmelding åpner 1 mars). Velg ditt neste turmål, og se veibeskrivelse og kart.
Når du er i nærheten av turmålet, trykker du “sjekk inn” i appen for at turmålet skal bli registrert. Det vil være mulig å registrere turmål selv uten 4G dekning. Dette er et heldigitalt turtilbud, men noen av turmålene vil ha et skilt som markerer turmålet.

Hvis du ikke har mobil kan du logge deg inn på www.grenland.tipåtopp.no og registrere dine turmål på “min side” i etterkant via en turmålkode som du kan etterspørre. Her kan du også gjøre endringer i din bruker.

Hva koster det? 

For deltakelse koster det 170,- for voksne, og 80,- for barn (opp til fylte 13.år) for hele sesongen.

Hvorfor koster det penger?

Ti på Topp Telemark har kostnader knyttet til hjemmeside, app og premier med mer, og er driftet av Telemark Bedriftsidrettskrets.

Hvem kan delta? 

Individuell deltakelse:
Delta alene. Dersom du ønsker å gjennomføre Ti på Topp alene velger du påmelding for individuell deltakelse.

Bedriftslag:
Delta med din bedrift. Alle bedrifter kan delta. Her kan man også lage interne lag og konkurranser innad i bedriften, og sammenligne seg med andre bedrifter. Ti på Topp kan være et enkelt, morsomt og sosialt HMS tiltak på din arbeidsplass. Å gjennomføre Ti på Topp med kollegaer kan gi økt overskudd, samhold og trivsel blant ansatte. Vi oppmuntrer bedriftene til å dekke kostnadene for sine ansatte som en del av et aktivt tilbud til sine kolleger.

Vennelag:
Delta med venner. Ønsker du å ha med deg vennegjengen på et turlag velger du å delta i venneklassen. Hvert lag består av 3-8 deltakere. Del gjerne utfordringen med andre venner. Hvem klarer alle turene i løpet av sesongen?

Familielag:
Delta med din familie. Ønsker du å ha med deg familien på et turlag velger du å delta i familieklassen.  Hvert lag består av 3-8 deltakere. Del gjerne utfordringen med øvrig familie. Hvem klarer alle turene i løpet av sesongen?

Påmelding barn:
Det er den voksne med mobil (bruker) som registrerer sine barn i familieklassen.
Det er også den voksne som registrerer turmålene på hvert enkelt barn via sin bruker. Dersom du har barn fra 13 år som har egen mobiltelefon, og som ønsker å benytte denne til innsjekking under Ti på Topp- konkurransen- må de meldes på separat (egen bruker) og må være over 13 år. Hvis du oppretter familielaget «Familien Hansen» når du selv melder deg på, søker du bare opp det laget og får barnet inn under samme laget når du melder barnet på i etterkant.

 

Premier:
Vi vil kontinuerlig jobbe dynamisk via SoMe og nyhetsbrev, og vil utfordre deg til ulike turmål, konkurranser og aktivitet underveis i kampanjeperioden. Alle voksne over 13 år som fullfører minst 10 turmål får et populært Ti på Topp krus. Alle barn under 13 år som fullfører minst 5 turmål får også samme krus. Ta gjerne bilder og legg ut i appen og vi vil trekke ut noen bildepremier underveis.

 

Turmålene:
Alle turmål i Ti på Topp er digitale. Det betyr at det er ikke skilt eller postkasser utplassert inntill videre.
Ti på Topp er en turkonkurranse som baserer seg på allerede merkede turområder og de mulighetene som allerede er der ute. Blant annet henter vi inspirasjon fra UT.NOVisitRauland og VisitTelemark for både turmål og beskrivelse.
Vi oppmuntrer alle til å være en del av sitt lokale turlag å støtte opp om den flotte innsats som legges ned av løypagruppene ute i de lokale turlagene.

Kampanjeperiode:
Kampanjeperioden varer fra 1. juni til og med 31. oktober, så du har god tid til å gjennomføre de turene du ønsker. Planlegg turene, smør med deg niste og få gode turopplevelser i Vinje.

Smittevern:
Ti på Topp er et utmerket turtilbud også i korona tider. Vi ber alle ivareta et godt smittevern, følge de forelagte retningslinjer og vise hensyn til møtende personer.

Hold deg informert på www.fhi.no om videre retningslinjer.

 

HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ:
Instagram og Facebook, Søk opp Ti på Topp Vinje.
Tagg oss i dine turer og la andre bli inspirert av deg og dine turer.
#tipåtoppvinje
#tipåtopp

Hjemmeside: www.vinje.tipåtopp.no
Facebook: @tipaatoppvinje
Instagram: @tipaatoppvinje (Ti på Topp vinje)

Har du innspill og spørsmål kan du enkelt kontakte oss via din bruker i appen.

Ti på Topp mottar støtte fra Vinje kommune i 2021

Facebook
Twitter
Email
Print

Nyeste artikler

A lake during sunset

#Haukelitopp10 – 2024!

Sommarens sprekaste konkurranse! Er du klar for sommarens sprekaste utfordring? «Haukeli Topp 10» er tilbake, og me inviterar deg til å oppleve ti fantastiske fjellturar

Les meir
nn_NO