134Fjellveterinæren

Råd frå Fjellveterinæren ang. sjukdomsutbrot på hund

Facebook
Twitter
Email
Print

Me hjå Fjellveterinæren får mange telefonar og førespurnader angåande sjukdomsutbrotet på hund her i Noreg. Per i dag viser me til Mattilsynet eller Veterinærinstituttet for oppdatert informasjon.

Me har ikkje fått inn tilfelle av hundar med symptom på denne sjukdommen per i dag. Oppkast og diarè er vanlege symptom på magetrøbbel og er i utgongspunktet ikkje noko ein treng å vere veldig redd for dersom hundens allmenntilstand er fin.

Grunna tidsaspektet på sjukdomsforløpet til hundane me les om i media, rådar me no folk til å ha litt lågare terskel med å ta kontakt ved liknande symptom. Hundane som har blitt råka av denne sjukdommen har blitt svært sjuke på usedvanleg kort tid.

Her oppe er det store avstandar mellom veterinærkontora. Difor må de som eigerar ikkje nøle med å ta kontakt dersom de ser oppkast/diarè (spesielt med blod) i samband med redusert allmenntilstand på hunden. Me har vakttelefon de kan nå oss på heile døgnet. Telefonnummeret er 48 08 95 91.

Ring oss gjerne før du kjem til klinikken med ein hund med oppkast/diarè. La hunden sitte i bilen når du kjem, så skal me få den inn på eit tilpassa behandlingsrom for undersøking.

Ellers rådar me alle til å følge Mattilsynet sine råd for å unngå smitte:

  • Begrens nærkontakt med andre hunder.
  • Ansamlinger av hunder bør unngås.
  • Ikke la hunden hilse eller snuse på andre hunder på tur.
  • Unngå at hunden snuser mye i grøfta hvor andre hunder har vært.
  • Dra raskt til veterinæren hvis du oppdager blodig eller sprutende diaré, oppkast og raskt svekket allmenntilstand hos din hund.
  • Ring veterinæren før du tar med deg hunden din på klinikken.
  • Følg vaksineanbefalingene veterinæren gir. Parvoviruset kan for eksempel gi alvorlig tarmbetennelse.
Facebook
Twitter
Email
Print

Nyeste artikler

stolpejakt 2022

Stolpejakt i Vinje 2022

Vinje kommune har også i år, saman med Vinje IL, IL Dyre Vaa, IL Rein, Rauland Skisenter, Raulandsfjell og personar i Øyfjell sett ut 71 stolpar i

Les meir
Haukeliseter E-134 sommer

Vegarbeid over Haukelifjell 2022

Det blir også i sommar vegarbeid og kolonnekøyring over Haukelifjell rundt Vågslidtunnellen og Haukelitunnellen over Dyrskar. Oppstart er 15.juni. Inga nattestenging Det blir trafikkavvikling med

Les meir

17. mai feiring på Haukeliseter

Tradisjonen tro markerer vi nasjonaldagen med flaggheising, nasjonalsang, tog og en velsmakende 17. mai-meny. Kombiner feiring av nasjonaldagen og sesongavslutning med en langhelg på fjellet

Les meir
nn_NO