Haukeliseter påske

Påske på Haukeliseter

Facebook
Twitter
Email
Print

Påsken er et høydepunkt på Haukeliseter. I løpet av høytiden skjer det mye på fjellstuen, og aktivitetene er mange. Vil du sikre deg et opphold på Haukeliseter påsken 2022 anbefaler vi å booke nå. Det fyller seg fort opp, men vi har fremdeles noen ledige rom. 

Hva skjer på Haukeliseter i påsken?

Storfint besøk av Turbo og påskeharen

Det ryktes om at Turbo, Barnas Turlags egen maskot, allerede har booket opphold på Haukeliseter fjellstue i påsken. Det samme har hans gode venn, Påskeharen. Turbo og Påskeharen dukker nok opp rundt om på seteren når du minst venter det, både i løpet av første og andre del av påsken. Kanskje har de med seg en overraskelse til de yngste?

Afterski med snøbar og musikk

Så sant været tillater det vil vi stelle i stand til ekte påskestemning på tunet foran fjellstuen. Her blir det afterski med musikk på høyttalerne, snøbar med salg av mineralvann, øl og snacks. Det blir også mulighet for å kjøpe pølser for å grille på grillen/bålpannen. Ta med deg egen campingstol eller bygg din egen snøsofa. 

Skihoppkonkurranse

Årets store skihoppkonkurranse finner sted på Haukeliseter søndag 10. april og fredag 15. april (med værforbehold). Her vil fjellstuens egne spesialister konstruere hopp i ulike varianter, former og størrelser. Det vil konkurreres i disiplinene «lengde», «triks» og «stil» i en egen barneklasse, amatørklasse og eliteklasse. Påmelding på stedet.

Påskerebus

Ingen påske uten påskerebus. Sammen med Turbo og Påskeharen arrangeres det påskerebus mandag 11. april og lørdag 16. april. Påskeharen har nemlig gjemt masse påskeegg på et hemmelig sted på fjellstuen. For å finne frem til det hemmelige gjemmested må man gjennom en rekke oppgaver og hindre. Hvem finner påskeeggene før tiden har gått ut? 

Påskequiz for hele familien

For de konkurranselystene arrangerer vi påskequiz for hele familien tirsdag 12. april og søndag 17. april. Quizen består av 30 spørsmål i kategorien «godt og blandet». Oppmøte i Nansensalen klokken 17.00. 

Bakeri Nansen

Vårt eget bakeri holder utsalg i Nansenbygget hver dag i påsken fra klokken 10.00 – 16.00. Her får du kjøpt ferske boller til skituren, nysmurte bagetter til kjøreturen videre, eller hva med å kjøpe med deg et nybakt brød hjem? 

Treretters middag

I påsken tilbyr vi treretters middag hver kveld med bordsetting klokken 18.00, 19.00 og 20.00. Vil du spise vår fantastiske og velsmakende treretters middag anbefaler vi å booke dette når du booker overnatting på grunn av begrenset antall plasser per bordsetting. Ønsker du et enklere alternativ er fjellmenyen tilgjengelig hver dag fra klokken 12.00 – 21.00 (må ikke forhåndsbestilles). 

Villmarksspa

På Haukeliseter finner du et av Norges høyest plasserte villmarksspa. Villmarksspa bestyr av en vedfyrt badestamp og en badstue med panorama utsikt over den mektige naturen. Badstuen vil være tilgjengelig hver dag i påsken fra klokken 16.00. Stampen vil være tilgjengelig annenhver dag, på partalls-datoer, også fra klokken 16.00 til 22.00. Villmarksspa er gratis for overnattende gjester. 

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter en lang skitur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe, nyte bakst fra Bakeri Nanseneller bare hygge seg i godt selskap. Lavvoen står åpen for alle overnattende gjester. 

Toppturer

Haukeliseter er et perfekt utgangspunkt for flotte toppturer enten du er nybegynner eller ekspert. Forslag til hvilke topper du kan erobre i påsken finner du her.

Turer på fjellski

Rett utenfor døren på fjellstuen finner du kvistede løyper i lett, kupert terreng som passer hele familien. For de eventyrlystne finnes det turmål som burde være tøffe nok for de aller fleste. Kanskje planlegger du kanskje å gå den klassiske påskemarsjen over Hardangervidda med Haukeliseter som endestasjon? Flere turforslag på fjellski finner du her.

Langrennsløyper

Det finnes dessverre ikke preparerte langrennsløyper utenfor døra på Haukeliseter, til det er det for mye vind og vær. Omtrent 10 minutter øst for fjellstuen, mot Vågslid, finner du et omfattende løypenett med 65 kilometer langrennsspor som prepareres daglig. Oppdatert løypekart finner du på skisporet.no.

Skisenter

Haukelifjell skisenter ligger kun 11 kilometer øst for fjellstuen og er et svært snøsikkert skianlegg. Her finner du totalt 6 heiser, 16 nedfarter, samt muligheter for frikjøring og offpiste. Se skisenterets egen hjemmeside for informasjon om heiskort og åpningstider. Overnattende gjester på Haukeliseter får 10 % rabatt på heiskort hos Haukelifjell skisenter. Kontakt resepsjonen for rabattkode.

Uteleie av utstyr og gratis utlån av akebrett og stumpeski

Ikke la utstyret stoppe deg fra å tilbringe påsken til fjells. Hos oss kan du leie turbekledning fra Bergans, komplett fjellskipakke, skredutstyr, truger og pulk. I tillegg har vi gratis utlån av akebrett og stumpeski for overnattende gjester. Se vårt utvalg og prisliste her. Ønsker du å leie toppturutstyr tilbyr Haukelifjell Skisenter utleie. 

Haukeli Husky

Trenger du et avbrekk fra skikjøringen i løpet av påsken kan vi på det sterkeste anbefale en tur til Haukeli Husky. Hundegården ligger cirka 40 minutters kjøring fra Haukeliseter, og står klare til å gi deg en ekte villmarksopplevelse sine firbeinte venner. Turene går i et fantastisk fjell-landskap ved randsonen av Hardangervidda og det tilbys rundtur, halvdagstur og dagstur.

Bestill opphold i påsken

Vi har delt påsken inn i to bolker. Det første innrykket er fra fredag 8. april til onsdag 13. april, og så står vi igjen klare til å ta imot en ny pulje med fjellglade påskegjester fra onsdag 13. april til 2. påskedag, mandag 18. april.

Det fyller seg fort opp, men vi har fremdeles noen ledige rom. 

Bestill opphold på e-post til info@haukeliseter.no. I e-posten må du oppgi:

  • Hvilken av de to periodene du ønsker å bestille opphold for
  • Antall personer i reisefølget, og eventuelt alder på barna
  • Kontaktinformasjon (e-post og telefonnummer) til minst en person i reisefølge
  • Ønsket om romtype – beskrivelse av våre rom finner du her
  • Bestilling av måltider: frokost, niste og treretters middag
  • Allergier eller andre hensyn kjøkkenet må ta. 
Facebook
Twitter
Email
Print

Nyeste artikler

Plakat bygdekino

Kino på Fjellvang

Èin fredag kvar månad kjem Bygdekinoen til gamle Fjellvang på Edland. Det blir visa ein barnefilm kl. 18 og ein film for dei litt eldre kl. 20.

Les meir
Tidlig på toppen av pomaheisen

Vi søker folk til vinteren!

Vil du jobbe på Haukelifjell Skisenter i vinter?   Vi søker etter arbeidsglade ansatte for vinteren 23/24 fra desember til april til følgende stillinger;   Heisfører, heltid/deltid 

Les meir
nn_NO