påske haukeliseter

Påske på Haukeliseter

Facebook
Twitter
Email
Print

Påsken er et høydepunkt på Haukeliseter🐥. I løpet av høytiden skjer det mye på fjellstuen, og aktivitetene er mange. Vi har fremdeles ledige rom i første del (31.mars-5. april) og andre del av påsken (5.-10. april)! Bestill opphold på e-post.

Påsken skal tilbringes til fjells, mener vi!

Påsken skal tilbringes til fjells, mener vi! Foto: Håkon Aarthun

Last ned påskeprogrammet her🐣 ​​​​​​​

Hva skjer på Haukeliseter i påsken? 🍊🍫

Storfint besøk av Turbo og påskeharen 🐰

Det ryktes om at Turbo, Barnas Turlags egen maskot, allerede har booket opphold på Haukeliseter fjellstue i påsken. Det samme har hans gode venn, Påskeharen. Turbo og Påskeharen dukker nok opp rundt om på seteren når du minst venter det, både i løpet av første og andre del av påsken. Kanskje har de med seg en overraskelse til de yngste?

Afterski med snøbar og musikk 😎

Så sant været tillater det vil vi stelle i stand til ekte påskestemning på tunet foran fjellstuen. Her blir det afterski med musikk på høyttalerne, snøbar med salg av mineralvann, øl og snacks. Det blir også mulighet for å kjøpe pølser for å grille på grillen/bålpannen. Ta med deg egen campingstol eller bygg din egen snøsofa. 

Skihoppkonkurranse 🎿   

Årets store skihoppkonkurranse finner sted på Haukeliseter søndag 2. april og torsdag 6 april (med værforbehold). Her vil fjellstuens egne spesialister konstruere hopp i ulike varianter, former og størrelser. Det vil konkurreres i disiplinene «lengde», «triks» og «stil» i en egen barneklasse, amatørklasse og eliteklasse. Påmelding på stedet.

Påskerebus 🥚

Ingen påske uten påskerebus. Sammen med Turbo og Påskeharen arrangeres det påskerebus mandag 3. april og fredag 7. april. Påskeharen har nemlig gjemt masse påskeegg på et hemmelig sted på fjellstuen. For å finne frem til det hemmelige gjemmested må man gjennom en rekke oppgaver og hindre. Hvem finner påskeeggene før tiden har gått ut? 

Påskequiz for hele familien ⛄️

For de konkurranselystene arrangerer vi påskequiz for hele familien tirsdag 4. april og lørdag 8. april. Quizen består av 30 spørsmål i kategorien «godt og blandet». Oppmøte i Nansensalen klokken 16.30.

Felles topptur med turleder ☀️

I påsken arrangerer vi en fellestur på toppturski med turleder i første og andre del av påsken. Dagens turmål vil legges opp etter værforbehold og føre, men vi planlegger å være ute mellom 4 og 6 timer. Påmelding i resepsjonen ved innsjekk. Fellesturen vil være gratis for boende gjester. Arrangementet passer best for deltagere som har litt erfaring med topptur fra før av. Det forutsettes at deltager er kjent med eget utstyr og er komfortabel med å bevege seg i middels bratt vinterterreng. 

Så sant været tillater det vil vi stelle i stand til ekte påskestemning på tunet foran fjellstuen med afterski, musikk og snøbar

Så sant været tillater det vil vi stelle i stand til ekte påskestemning på tunet foran fjellstuen med afterski, musikk og snøbar Foto: Håkon Aarthun

Bakeri Nansen

Vårt eget bakeri holder utsalg i Nansenbygget hver dag i påsken fra 1. april til og med 10. april​​​​​​​ klokken 10.00 – 16.00. Her får du kjøpt ferske boller til skituren, nysmurte bagetter til kjøreturen videre, eller hva med å kjøpe med deg et nybakt brød hjem? 

Treretters middag

I påsken tilbyr vi treretters middag hver kveld (31. mars-4. april første del) (6. – 9. april andre del) med to bordsetting; klokken 18.00 og 20.00. Vil du spise vår fantastiske og velsmakende treretters middag anbefaler vi å booke dette når du booker overnatting på grunn av begrenset antall plasser per bordsetting.

Ønsker du et enklere alternativ er fjellmenyen tilgjengelig hver dag fra klokken 12.00 – 21.00. Buffet vil være tilgjenglig til 21.30. (må ikke forhåndsbestilles)

Villmarksspa

På Haukeliseter finner du et av Norges høyest plasserte villmarksspa. Villmarksspa består av en badestamp og en vedfyrt badstue med panorama utsikt over den mektige naturen. Badstuen vil være tilgjengelig hver dag i påsken fra klokken 16.00. Stampen vil være tilgjengelig på lørdager, tirsdager og torsdager også fra klokken 16.00 til 22.00. Villmarksspa er gratis for overnattende gjester. 

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter en lang skitur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe, nyte bakst fra Bakeri Nansen, eller bare hygge seg i godt selskap. Lavvoen står åpen for alle overnattende gjester. 

Toppturer, turer på fjellski, langrennsløyper, skisenter, hundekjøring, eller bare nyte late dager i påskesola i hytteveggen - aktivitetsmulighetene er mange på Haukeliseter i påsken

Toppturer, turer på fjellski, langrennsløyper, skisenter, hundekjøring, eller bare nyte late dager i påskesola i hytteveggen – aktivitetsmulighetene er mange på Haukeliseter i påsken Foto: Håkon Aarthun

Toppturer

Haukeliseter er et perfekt utgangspunkt for flotte toppturer enten du er nybegynner eller ekspert. 

Turer på fjellski

Rett utenfor døren på fjellstuen finner du kvistede løyper i lett, kupert terreng som passer hele familien. For de eventyrlystne finnes det turmål som burde være tøffe nok for de aller fleste. Kanskje planlegger du kanskje å gå den klassiske påskemarsjen over Hardangervidda med Haukeliseter som endestasjon?

Langrennsløyper

Det finnes dessverre ikke preparerte langrennsløyper utenfor døra på Haukeliseter, til det er det for mye vind og vær. Omtrent 10 minutter øst for fjellstuen, mot Vågslid, finner du et omfattende løypenett med 65 kilometer langrennsspor som prepareres daglig. Oppdatert løypekart finner du på skisporet.no.

Skisenter

Haukelifjell skisenter ligger kun 11 kilometer øst for fjellstuen og er et svært snøsikkert skianlegg. Her finner du totalt 6 heiser, 16 nedfarter, samt muligheter for frikjøring og offpiste. Se skisenterets egen hjemmeside for informasjon om heiskort og åpningstider. Overnattende gjester på Haukeliseter får 10 % rabatt på heiskort hos Haukelifjell skisenter. Kontakt resepsjonen for rabattkode.

Uteleie av utstyr og gratis utlån av akebrett og stumpeski

Ikke la utstyret stoppe deg fra å tilbringe påsken til fjells. Hos oss kan du leie turbekledning fra Bergans, komplett fjellskipakke, skredutstyr, truger og pulk. I tillegg har vi gratis utlån av akebrett og stumpeski for overnattende gjester. Se vårt utvalg og prisliste her. Ønsker du å leie toppturutstyr tilbyr Haukelifjell Skisenter utleie. 

Haukeli Husky

Trenger du et avbrekk fra skikjøringen i løpet av påsken kan vi på det sterkeste anbefale en tur til Haukeli Husky. Hundegården ligger cirka 40 minutters kjøring fra Haukeliseter, og står klare til å gi deg en ekte villmarksopplevelse sine firbeinte venner. Turene går i et fantastisk fjell-landskap ved randsonen av Hardangervidda og det tilbys rundtur, halvdagstur og dagstur.

Rett utenfor døren på fjellstuen finner du kvistede løyper i lett, kupert terreng som passer hele familien. For de eventyrlystne finnes det turmål som burde være tøffe nok for de aller fleste. Kanskje planlegger du kanskje å gå den klassiske påskemarsjen over Hardangervidda med Haukeliseter som endestasjon?

Rett utenfor døren på fjellstuen finner du kvistede løyper i lett, kupert terreng som passer hele familien. For de eventyrlystne finnes det turmål som burde være tøffe nok for de aller fleste. Kanskje planlegger du kanskje å gå den klassiske påskemarsjen over Hardangervidda med Haukeliseter som endestasjon? Foto: Hennie Engedal Lindøe

Facebook
Twitter
Email
Print

Nyeste artikler

A lake during sunset

#Haukelitopp10 – 2024!

Sommarens sprekaste konkurranse! Er du klar for sommarens sprekaste utfordring? «Haukeli Topp 10» er tilbake, og me inviterar deg til å oppleve ti fantastiske fjellturar

Les meir
nn_NO