haukeliseter-3-1920

Nå åpner vi dørene på vidt gap igjen!

Facebook
Twitter
Email
Print

I dag er det altså 562 dager siden Haukeliseter fjellstue, og resten av Norge, stengte ned som følge av koronapandemien.

I 7 uker holdt vi dørene på fjellstuen låst. Fjellet badet i snø, vårsol og påskestemning, men gjestene måtte holde seg hjemme i mars og april 2019. For en fjellstue som vanligvis reklamerer med at vi alltid har åpent var dette både rart og litt uvirkelig. Sett i ettertid er vi ikke i tvil om at det var en riktig avgjørelse.

I mai 2020 åpnet vi dørene igjen – ikke på vidt gap, men på gløtt. De siste 17 måneder har vi drevet fjellstue med strenge restriksjoner og tiltak. Vi har endret rutiner, avlyst turer og arrangementer, og tatt imot mye færre gjester enn ellers. Vi har blitt storforbrukere av håndsprit og munnbind, og vi har servert frokost på tallerkenen istedenfor buffet. Vi har vasket, vi har stengt badstuen og badestampen, og vi har brukt mye tid på organisering, planlegging og vi har hevet oss rundt på kort varsel.

Om vi får si det selv, syntes vi at vi til slutt ble ganske så gode å drive fjellstue under pandemi.

Det er ingen selvfølge, men det er med stor lettelse at vi i dag gjenåpner Haukeliseter fjellstue for fult, og enda ikke har hatt et eneste smittetilfelle hos oss.

VI KLARTE DET – SAMMEN! 

Friluftslivet, naturen og fjellet har vært redningen for mange under pandemien. Vårt mål var aldri å utfordre nasjonale og lokale retningslinjer og tiltak, men å ha et begrenset tilbud for de som har vært friske og kommer fra områder med lite smitte.

 • Tusen takk for at du som gjest har vist forståelse og støtte i denne perioden.
 • Tusen takk for at du har vasket og spritet hendene når du har vært på besøk hos oss.
 • Tusen takk for at du holdt deg hjemme da du var syk.
 • Tusen takk for at du som gjest har holdt avstand til andre gjester så alle har følt seg trygge.
 • Tusen takk for at du tok det med et smil da vi ringte deg og måtte kansellere kurset du hadde meldt deg på.
 • Tusen takk til deg som viste forståelse for at vi var fullbooket når du så gjerne ville på tur.
 • Tusen takk til ledelsen og administrasjonen i DNT og Stavanger Turistforeningen for støtten når frustrasjonen var stor og spørsmålene mange
 • Og ikke minst – tusen takk til våre helt enestående og uunnværlige ansatte som har stått rakrygget gjennom hele pandemien. De har måttet forholde seg til mye usikkerhet og endringer. De har vasket, spritet og skrubbet. De har satt seg selv sist og utsatt seg for risiko for å levere gode gjesteopplevelser. Vi klarte det – sammen!
ETTER Å HA VÆRT UTE AV DRIFT I SNART 18 MÅNEDER TRENGER BADESTAMPEN LITT TID PÅ Å KOMME I GANG IGJEN. VI PLANLEGGER GJENÅPNING AV BADESTAMP TIL HØSTFERIEN (TIRSDAG, TORSDAG OG LØRDAG I UKE 40 OG 41).

NÅ ÅPNER VI OPP HELE VÅRT TILBUD IGJEN

DETTE BETYR GJENÅPNING FOR HAUKELISETER FJELLSTUE:

En-meters-regelen er historie og det betyr at vi kan åpne opp hele vårt tilbud igjen. Fra og med lørdag 25.09 åpner vi TV-stuen, lekerommet, sovesalen og badstuen for bruk igjen.

TILBAKE TIL SENGE-BOOKING PÅ SOVESAL, STABBUR OG SELVSTELLSROM

Fra og med mandag 27.09 går vi tilbake til normal praksis med booking av sengeplass på sovesal, stabbur og selvstellsrom, slik som det var før pandemien. Det betyr at fra nå av booker du en seng, og ikke hele rommet, i likhet med andre DNT-hytter. Ønsker du å booke hele rommet kan du selvsagt gjøre dette mot et tomsengstillegg på 100 kroner per seng.

Vi fjerner også pålegg om utvask og sengetøy på disse rommene. Nå kan ta med eget sengetøy eller lakenpose (sovepose er ikke tillat!), og utvask gjøres av den enkelte gjest ved avreise. Du kan alltid leie sengetøy og betale for utvask om du ønsker det. Kjøkkenutstyr vil også være tilgjengelig på disse rommene igjen.

VILLMARKSSPA ÅPNER TIL HØSTFERIEN

På Haukeliseter finner du et av Norges høyest plasserte villmarksspa med panoramautsikt over den mektige naturen. Etter å ha vært ute av drift i snart 18 måneder trenger badestampen litt tid på å komme i gang igjen. Vi planlegger gjenåpning av badestamp til høstferien (tirsdag, torsdag og lørdag i uke 40 og 41).

Badstuen åpner allerede lørdag 25.09 klokken 16.00.

Fremover holder villmarksspaet åpent hver lørdag fra klokken 16.00 – 22.00. Ønsker du å benytte stamp og badstue utenom dette er det mulig å leie villmarksspa for både privatpersoner og grupper.

ALLTID PLASS

Før pandemien sa vi at vi alltid hadde plass, og hadde vi ikke plass, så lagde vi plass. De siste 17 månedene har vi derimot kun tatt imot gjester som har booket på forhånd. Dette går vi bort fra nå. Fra nå av er du alltid velkommen hos oss, enten på et ledig rom eller på en madrass på gulvet.

Men – vi oppfordrer deg likevel til å bestille på forhånd (sånn for sikkerhetsskyld).

NOEN SMITTERÅD GJELDER ENNÅ

 • Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke varmt vann og såpe tilgjengelig, benytt håndsprit
 • Hold deg hjemme dersom du føler deg syk
 • Bruk papirlommetørkle (har du ikke tilgjengelig er det best å hoste i albuekroken)
 • Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldene både i din hjemkommune og besøkskommune
TUSEN TAKK TIL VÅRE HELT ENESTÅENDE OG UUNNVÆRLIGE ANSATTE SOM HAR STÅTT RAKRYGGET GJENNOM HELE PANDEMIEN!
Facebook
Twitter
Email
Print
Haukeliseter logo

Nyeste artikler

nn_NO