haukeli haust

Haustferien på Haukeliseter Fjellstue (veke 41)

Facebook
Twitter
Email
Print

Lurer du på hva du skal finne på i høstferien? Ta med deg venner eller familie og opplev høstmagien 1000 meter over havet da vel. I oktober er det primetime på fjellet og vi kan friste med vidder kledd i rødt, gult og oransje, frisk høstluft og uendelig med turmuligheter. 

I høstferien bor barn i grunnskolealder gratis på Haukeliseter fjellstue!

Ting å gjøre på Haukeliseter i høstferien:

Fotturer for alle og enhver

Med Haukeliseter som utgangspunkt finnes det uendelig med turmuligheter i storslått fjellterreng. Fjellstuen er innfallsporten til Hardangervidda i nord, og Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene i sør, noe som gjør at nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til mer krevende turer for de aller sprekeste. Se alle våre turtips her.

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter tur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe eller bare hygge seg i godt selskap. 

Prøv fiskelykken

Å dra på fisketur kan være både spennende og avslappende. Det er mange gode fiskemuligheter i området rundt Haukeliseter, og sjansen for å dra opp en fjellørret er fremdeles stor i høstferien. Medlemmer av Stavanger Turistforening (STF) fisker gratis langsmed rutenettet. Les mer om fiskemuligheter og fiskekort her.

Dra på padletur

En tur på vannet i kajakk, kano eller robåt er et utmerket alternativ til fottur. Fra vannet kommer du tett på naturopplevelsene med store elver, nydelige dalfører og bratte fjellsider som står i stor kontrast til det krystallklare vannet. Hos oss kan du leie kajakker tilpasset både barn, voksne og familier, i tillegg til kanoer og robåter. 

Besøk Hermondshola

Hermondshola er en hule som strekker seg 10 – 20 meter innover i fjellet. Hulen er en spennende opplevelse for både stor og små. Hulen er lett tilgjengelig med utgangspunkt fra Haukeliseter, og ligger i fjellet ovenfor Vågslidtunnelen, omtrent 5 kilometer fra fjellstuen. Turen opp til hulen går på god sti og delvis steinur, og er omtrent 2 kilometer lang. Inngangen til hula er markert med en varde. Husk hodelykt!

Badstue og badestamp

På Haukeliseter finner du en utendørs badstue og badestamp med panoramautsikt over den mektige naturen. I høstferien er det mulig å benytte seg av opp badstuen hver dag. Badestampen fyres opp onsdag og lørdag i begge høstferieukene. 

Barn bor gratis på Haukeliseter i høstferien!

I høstferien bor barn i grunnskolealder (til og med 10-klasse) gratis på Haukeliseter fjellstue så lenge de er i følge med en voksen. Følgende priser gjelder for voksne: 

Fjellrom

  • Pris for 1 voksen inkludert frokost: 1210/1360 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn
  • Pris for 1 ekstra voksen på samme rom: 245/395 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn

Selvstellsrom

  • Pris per voksen: 445/595 kroner (DNT medlem/ikke medlem) per døgn

Stabbursrom

  • Pris per voksen: 260/410 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn

Tilbudet gjelder i uke 40 og 41 (f.o.m 3. oktober, t.o.m. 16. oktober)

Facebook
Twitter
Email
Print

Nyeste artikler

Hytteservice

Haukeli hytter og hus utfører mange forskjellige tjenester, i tillegg til nybygg. Blant annet torvtak, snørydding, snekring, maling/ beising, tilsyn og andre vedlikeholdstjenester som våre

Les meir
Haukelifjell

Sesongens første snø!

18. oktober 2022 la dei ut på sesongens første fjellskitur på Haukelifjell! Det har snøa ein god del over Haukelifjell dei siste dagane, og no

Les meir
nn_NO