haukeli haust

Haustferien på Haukeliseter Fjellstue (veke 41)

Facebook
Twitter
Email
Print

Lurer du på hva du skal finne på i høstferien? Ta med deg venner eller familie og opplev høstmagien 1000 meter over havet da vel. I oktober er det primetime på fjellet og vi kan friste med vidder kledd i rødt, gult og oransje, frisk høstluft og uendelig med turmuligheter. 

I høstferien bor barn i grunnskolealder gratis på Haukeliseter fjellstue!

Ting å gjøre på Haukeliseter i høstferien:

Fotturer for alle og enhver

Med Haukeliseter som utgangspunkt finnes det uendelig med turmuligheter i storslått fjellterreng. Fjellstuen er innfallsporten til Hardangervidda i nord, og Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene i sør, noe som gjør at nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til mer krevende turer for de aller sprekeste. Se alle våre turtips her.

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter tur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe eller bare hygge seg i godt selskap. 

Prøv fiskelykken

Å dra på fisketur kan være både spennende og avslappende. Det er mange gode fiskemuligheter i området rundt Haukeliseter, og sjansen for å dra opp en fjellørret er fremdeles stor i høstferien. Medlemmer av Stavanger Turistforening (STF) fisker gratis langsmed rutenettet. Les mer om fiskemuligheter og fiskekort her.

Dra på padletur

En tur på vannet i kajakk, kano eller robåt er et utmerket alternativ til fottur. Fra vannet kommer du tett på naturopplevelsene med store elver, nydelige dalfører og bratte fjellsider som står i stor kontrast til det krystallklare vannet. Hos oss kan du leie kajakker tilpasset både barn, voksne og familier, i tillegg til kanoer og robåter. 

Besøk Hermondshola

Hermondshola er en hule som strekker seg 10 – 20 meter innover i fjellet. Hulen er en spennende opplevelse for både stor og små. Hulen er lett tilgjengelig med utgangspunkt fra Haukeliseter, og ligger i fjellet ovenfor Vågslidtunnelen, omtrent 5 kilometer fra fjellstuen. Turen opp til hulen går på god sti og delvis steinur, og er omtrent 2 kilometer lang. Inngangen til hula er markert med en varde. Husk hodelykt!

Badstue og badestamp

På Haukeliseter finner du en utendørs badstue og badestamp med panoramautsikt over den mektige naturen. I høstferien er det mulig å benytte seg av opp badstuen hver dag. Badestampen fyres opp onsdag og lørdag i begge høstferieukene. 

Barn bor gratis på Haukeliseter i høstferien!

I høstferien bor barn i grunnskolealder (til og med 10-klasse) gratis på Haukeliseter fjellstue så lenge de er i følge med en voksen. Følgende priser gjelder for voksne: 

Fjellrom

  • Pris for 1 voksen inkludert frokost: 1210/1360 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn
  • Pris for 1 ekstra voksen på samme rom: 245/395 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn

Selvstellsrom

  • Pris per voksen: 445/595 kroner (DNT medlem/ikke medlem) per døgn

Stabbursrom

  • Pris per voksen: 260/410 kroner (DNT medlem/ ikke medlem) per døgn

Tilbudet gjelder i uke 40 og 41 (f.o.m 3. oktober, t.o.m. 16. oktober)

Facebook
Twitter
Email
Print

Nyeste artikler

nn_NO