haukelihhh-2-1920

Levende laft

Sammen med vårt allsidige team utviklet ekteparet Skeie sin unike hytte fra drømmer – til tegnebrett og utførelse.

PLASSERING – EN VIKTIG SUKSESSFAKTOR

Erfaring tilsier at plassering er en viktig suksessfaktor for tilfredshet på lang sikt. Ikke minst på Haukelifjell, et værhardt område med mye vind og snø.

Vi kjenner området og forholdene godt. Det er en stor fordel. Vi vet hvordan hytta bør plasseres for å unngå at  snøen  blåser igjen inngangspartiet om vinteren.

Uteplassen ble lagt i ly for den mest sannsynlige vindretningen på Haukelifjell. Beliggenheten sørger også for at ekteparet kan nyte sol hele dagen –  fra morgenkaffen til kveldskosen.

Her ser dere hytta i sin helhet fra sørsiden. Hovedbygget til hytta er i laft, mens utbygget er i stavlaft. Dette er ofte en vellykket kombinasjon dersom man ønsker mye vinduer for å få utsikten inn i hytta.

Tomta er også opparbeidet slik at når vegetasjonen gror så blir det igjen naturtomt hvor de vekstene som er i område skal få lov å vokse fritt. Dette er praktisk og lettstelt. Legg merke til hvordan torvtaket og hyttas utforming står i pakt med naturen rundt.

Rundt hyttas uteområde er det opparbeidet en vedlikeholdsfri platting av grov bruddskifer fuget med grus. Legg også merke til de robuste utemøblene som er valgt til det tøffe klimaet høyt til fjells.

Når man kommer opp fra hallen åpner hytten seg med at lyset stråler inn i hytta, og man føler man at den vakre utsikten «kommer inn» i hytta. Stuedelen er konstruert i stavlaft. Her har la vi vekt på, etter ønske fra kunden, og få utsikten «inn» i stuen og sol hele dagen. Kunden hadde et flott gammelt og brodert veggteppe som gav inspirasjon til fargevalget. Dette ga en lys og fin farge på veggene og jordfarger som også gir en god harmoni med naturen de ser fra de store fine vinduene.

Legg merke til de flotte åsene av gran som er bæringen av selve takkonstruksjonen. Det er lagt ned mye presisjon av kyndige hender når de er laftet på og tilpasset.

Lyst og moderne kjøkken som gir utsikt når man arbeider er populært hos kundene. Det er viktig for mange at kjøkkenet skal innby til matlaging, lange frokoster og hærlige familie eller vennemiddager.

Et detaljbilde som viser den vellykede kombinasjonen laftet av furu og eikegulv. Gulvet er oljet med en anelse gråpigmenter for å ta igjen fargen som er på vegger og øvrig inventar. Se de kraftige materialene som skaper en robust ramme for de store vindusflatene.

På badet har man ofte noen minutter for seg selv. Et morgenstell her på dette badet inviterer til en flott dag eller setter et avslappende punktum for en opplevelsesrik dag på hytta.

Deilige, innbydende senger med avslappende og rolige farger preger alles hyttas soverom. Liftgardiner er spesialbestilt for å få det lystett. En av fordelene med tømre er svalheten i tømmeret som gjør at sove temperaturen blir ekstra god.

Facebook
Twitter
Email
Print
nn_NO