Uliveti Castel San Martino

Uliveti produserar olivenolje på garden, Uliveti Castel San Martino, i Solopaca, Italia. Med fokus på natur og berekraft, driv dei økologisk landbruk med fokus på kort veg mellom produsent og sluttbrukar.

OM ULIVETI


Solopaca er landsbyen Giovanni har røtene sine. Familien til Giovanni dreiv landbruk i mange generasjonar, skalert ned i dei to seiste generasjonane og då vore meir til eigen bruk.
Sidan 2014 har Giovanni og Nils Johan drivi garden og produlsjonen i Uliveti saman med dyktige folk i Solopaca.
Hovudaktiviteten vår er dyrking av oliven og produksjon av ekstra virgin olivenolje. I tillegg beskjærer me tre – for oss og for andre bønder – og organiserer opplevingar og matkurs i og rundt Solopaca. Denne aktivieten gjer me i bedrifta Uliveti Experience.
Me har to distribueringskanalar utanfor Italia. Ein er i Noreg, der Giovanni og Nils Johan også bur og jobbar, og den andre i Sverige.

PRODUKTA VÅRE


OLIVENOLJE

VERDE Dette er ein olje med stort mangfald som passar godt til både varm og kald bruk. Han passar godt saman med kvitt kjøt og dampa grønsaker, og kan brukast også i dressingar, baking og lettsteiking.

ORO Denne oljen er nydeleg som garnityr til ei god suppe, eller over ovnsbaka eller grilla grønnsaker og poteter. Ho passar òg bra til steikt eller grilla raudt kjøt eller på ein frisk vintersalat.

FEMINELLA God til bakt og dampa fisk, rå fisk og for brødbakst og kaker. Passar godt med fersk og søt salat, og ellers saman med andre delikate smakar.

ORTICE Perfekt å ha som sluttolje og dypping. Oljen gir ein god finish til supper, salat og grilla grønsaker i tillegg til kylling og vilt.

OLIO E PEPERONCINO Olivenolje med chili. Perfekt på pizza og som sluttolje på ulike pastaretter med tomat. Veldig god på bruschetta.

OLIO E LIMONE Olivenolje med sitron. Veldig god til sommersalat og på fisk. Godt tilbehør til baka, pannesteikt og dampa fisk. Ideell for marinering.

OLIO E BASILICO Olivenolje med basilikum. Perfekt til grilla og pannesteikt kvitt kjøt. God til marinering og topping til kvitt kjøt og skalldyr.

I tillegg til olivenolje kan du handle ulike typer klassiske, italienske kjeks hjå oss. Me har kjeks som passar som snacks, til ost og kjeks og som dessertkjeks til kaffien.

Du kan lese meir om alle produkta våre her.

POP-UP PIZZERIA OG OLIVENOLJESMAKING


Jamnleg gjennom året arrangerar me pop-up pizzeria på ulike stader i Vinje, mellom anna på Haukelifjell skisenter og Rauland skisenter. Då serverar me rykande fersk, napolitansk pizza, med reine og gode råvarer. Sjå i arrangementskalenderen kva tid neste pop-up er. Finn du ikkje noko der, kan du ta kontakt med oss på e-post.

Me arrangerar òg olivenoljesmaking og kurs. Ta kontakt for spørsmål om neste kurs, eller om du vil at me skal kome og arrangere noko der du er!

uliveti logo

Kontaktinformasjon

TEMATURAR TIL SOLOPACA MED ULIVETI EXPERIENCE

Ynskjer du å utforske Solopaca og områda rundt?
Me organiserer skreddersydde opplegg for bedrifter, opplæringsinstitusjonar og private turar. Du kan lære om olivenoljeproduksjonen med Giovanni og Nils Johan og dra på piknik i oliventeigane våre. Eller oppdage lokale mattradisjonar, vitje lokale matprodusentar, gardar og smake nydeleg mat og drikke saman med oss. Du kan også utforske naturen og andre byar i Campania med gode guidar.

Meir om våre tematurar her.

Facebook
Twitter
E-post
Print
nn_NO

Uliveti Castel San Martino har ikkje nettstad!

Booking via e-post eller telefon.