Winter

Cross-country skiing, downhill, dog sledding and ice fishing. Haukeli has activities for everyone in the family!

Om vinteren er løypene og moglegheitane mange! Haukeli er perfekt for skiferie i Telemark. Her kan ein boltre seg i langrennsløyper, lysløyper, løyper på høgfjellet, fjellski, toppturar, samt alpint og snowboard i skisenteret. Det vert òg arrangert toppturar med guide, og ein kan leige randonèe-utstyr i skiutleiga.
Mange vil prøve nye aktivitetar som hundespannkøyring og isfiske. I helgene vert det arrangert kurs i mellom anna kiting og skredsikkerheit. På kveldstid kan ein nyte god mat på ein av dei mange serveringsstadane eller vere med på quiz og konsertar. Kanskje freistar det med eit Villmarksspa etter ein lang dag ute?

vinjesenteret collage

Vinjesenteret

Vinjesenteret er eit nasjonalt senter for dikting og journalistikk

Backcountry Ski trekking

For den som ynskjer å kome seg opp på høgfjellet, kan det anbefalast med fjellski i upreparerte løyper berre markera med kvistar.

Snowboarder som kjører i puddersnø

Freeriding

Haukelifjell er eit eldorado for toppturar i alle vanskegradar, alt frå fine nybyrjar-venlege turar til meir avanserte turar og bratte renner.

Villmarksspa

Et villmarksspa beståande av vedfyrt badestamp og ei badstue med panoramautsikt over den vakre naturen.

Snowmobiling

Opplev den mektige naturen med snoskuter. Her finns løyve og områder for snoskuterkøyring.

Haukelifjell Skisenter

Haukelifjell Skisenter i Vågslid er en snøsikkert destinasjon midt i mellom østlandet og vestlandet, perfekt for både frikjørerer og hele familien.

Summer

Hiking, hunting, fishing and more! See what Haukeli has to offer in the summer.

Snowkiting

The area around Haukeliseter is one of southern Norway’s best destinations for snowkiting! Open landscape with good wind from various directions.

Ice Fishing

The many lakes here are a good food source for char and mountain trout all winter long. Why don’t you give it a try?

Famile på langrennstur i Vågsli

Cross-country Skiing

Miles and miles of groomed cross-country ski trails for skating and classic skiing. Portions of the trail network are lighted for night skiing. The nature around is breathtaking!

en_GB