Yoga på fjellet

På Haukeliseter fjellstue holdes yogaøktene i vår ærverdige Nansensal fra 1890 med utsikt til fjellene i sør. Gi slipp og opplev yoga og dyp tilstedeværelse av roen i høyfjellet. La oss synke skuldrene og koble av- for å koble på. Kombinasjonen natur, yoga og pustearbeid slipper spenninger og øker velvære. Vakrere rammer for yogatrening finnes neppe!

Det blir også tid til turer i det flotte høstfjellet og nydelige treretters middager.

Program:

Fredag

 • 19.00 – 20.00 – Yoga (60 min restorativ yoga etter reisen)
 • 20:30 – Middag + dessert

Lørdag

 • 07.30 – 08.15 – Yoga (75 min god morgen yoga – våkne opp kroppen)
 • 08.00 – 10.00 – Frokost og smøre niste til lunsjen
 • 10.30 – 13.30 – Fjelltur med turleder (Dagens turmål tilpasses vær og vind, men vi planlegger å være ute rundt 3 timer)
 • 15.00 – 16.30 – Yoga (90 min)
 • 16.30- 19.30 – Villmarkspa/egentid (mulighet til å benytte stamp og badstue)
 • 20.00 – Treretters middag

Søndag

 • 07.30 – 10.00 – Frokost og smøre niste til lunsjen
 • 10.00 – 11.30 – Yoga (90 min)
 • 11.30_ Kort fjelltur, evt. hjemreise

Dette er en yoga helg som passer for alle, uansett utgangspunkt. Yogatimene vil fokusere på myk yoga flyt (rolig vinyasa), en «meditasjon i bevegelse» hvor vi beveger kroppen gjennom posisjoner synkronisert med pust i en rolig tempo. Praksisen tar utgangspunkt i Vinyasa Yoga men her roer vi ned tempo for å la kroppen lande riktig i stillinger. Dette blir en god base for å dykke dyp inne i deg selv. Du vil finne ro og tilstedeværelse, uansett hvor du er. Passer perfekt for deg som ønsker få bedre balanse, mykne kroppen, slippe spenninger og få mentalt avspenning. I begynnelsen av timen hører ofte enkel solhilsen med, og på slutten er det en god og dyp avspenning. Du får en balansert kropp og god selvfølelse.

Kurset ledes av Monika Szaynok, som er utdannet innen folkehelse, friluftsliv og idrettsfysiologi med master ved Universitet i Sørøst Norge. Hun er utdannet yogalærer, pilates instruktør, og har mange års erfaring innen alle former for trening og yoga. Hun driver i dag sitt eget Pilates & Yoga studio i Stavern – Studio Spire.

Monika sin yoga reise startet for mange år siden, først med egen praksis, og videre hos Kine Charlotte Solend på hennes Just Breathe Yoga Movement kurs. I 2019 fordypet hun seg i yoga og meditasjon i Mazunte (Mexico) ved Hridaya Yoga School. Monika inspireres av yogaens filosofi til å introdusere mindfulness i det daglige. På fritiden elsker hun å være ute i friluft og utforske bevegelse gjennom naturens elementer. Hun brenner for å formidle bedre forståelse for kroppens potensiale og viktigheten av holistisk (helhetlig) samarbeid mellom kropp og sinn.

Vi lever i en verden hvor vi ofte glemmer å lytte til oss selv og hva kroppen forteller. Vi sliter med ubalanser, spenninger, vi har fordøyelse- og søvn-problemer. Yoga og pusten er bevegelser som rører på stagnasjoner. Det styrker det som er svak, strekker det som er stramt og slipper spenninger for å skape rom for tilstedeværelse. Tilstedeværelse gir muligheten for kontakt med ditt dypeste indre. Yoga er et verktøy for stressmestring og balanse i hverdagen. Yoga hjelper deg til mer energi og overskudd, bedre søvn, løser opp spenninger og gir deg indre ro.

Praktisk informasjon:

Krav til forkunnskaper:  Ingen krav til forkunnskaper, instruktøren tilpasser kurset etter deltakers nivå. Dersom du har behov for individuell tilpasning, kan du ta direkte kontakt med Monika i forkant eller under oppholdet (monika@spireklinikken.no).

Nødvendig utstyr: Treningstøy, yoga-matte, pledd, samt klær og sko til å ferdes i høyfjellet. Husk badetøy til villmarksspa. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før arrangementet.

Priser:

Fjellrom: rom med eget bad og oppredde senger.

 • DNT medlem:                   5058 kroner
 • Ikke-medlem:                   5478 kroner

*Enkeltrom er mulig mot tillegg i prisen på 500 kroner per natt (betales ved innsjekk). Vennligst oppgi ønske om enkeltrom i påmeldingsskjema.

Stabbursrom: delt rom (1-6 personer) av enklere standard med køyesenger og tilgang til bad i Stabburskjelleren.

 • DNT medlem:                   4261 kroner
 • Ikke-medlem:                   4717 kroner

Prisen inkluderer:  overnatting, frokost, niste m/termospåfyll, middag  + dessert fredag, treretters middag lørdag, yogatimer, tur med turleder og villmarksspa.

Viktig informasjon ved bestilling vi i DNT går over til nytt aktivitetssystem, for påmelding benytt lenken: https://aktiviteter.dnt.no/register/#/428945

Avbestillingsregler

The event is finished.

Date

20 - 22 Oct 2023
Expired!

Time

18:00 - 18:00
en_GB