haukeliseter ståvatn

Retreat på Haukeliseter Fjellstue

Velkommen til Wim Hof metode kurs (WHM) med instruktør Monica Rongve og turleder og TRE instruktør Johanne Fjelde, kombinert med turer i vakkert høyfjellsterreng.

Bli med på en langhelg til fjells hvor du virkelig setter deg selv i fokus. Vi utforsker ulike metoder som styrker og balanserer kroppen vår på en naturlig måte. Gjennom ulike øvelser med pust, mentalt fokus, isbading og TRE- øvelser søker vi økt tilstedeværelse i kroppen. Målet er å oppnå dypere kontakt med naturen og vår indre urkraft.

Vi bor på vakre Haukeliseter fjellstue i behagelige rom, nydelig mat og fantastisk utsikt. Haukeliseter er et velegnet sted for både kortere og lengre fjellturer, har perfekt beliggenhet for isbading i fjellvann og lokker med Villmarksspa, hvor både badstu og varm stamp venter. Vi legger opp til korte og enkle dagsturer med fokus på å finne fine badevann. Turermål og lengde vil avhengige av snøforholdene på fjellet.

TRE – tension, stress and trauma release, er enkle øvelser for å støtte kroppen i å, gi slipp på stress, muskelspenninger og roe ned nervesystemet. På denne måten kan en aktiv kropp oppleve dypere hvile og bli mer påkoblet sansene og vår organiske natur.

Wim Hof-metoden har tatt verden med storm de siste årene, fordi den gir tydelige resultater. Metoden er grundig studert vitenskapelig, og gir oss tilgang til å endre det autonome nervesystemet og immunsystemet, slik at vi blir sterke, mer robuste og får større motstandskraft. Wim Hof-metoden består av tre komponenter: pust, fokus/mental trening og kuldeeksponering. Disse tre elementene hjelper deg til å utforske din egen fysiologi og kapasitet, som gir verdifull styrke i en hverdag med fysisk og mentalt stress!

Dette kurset egner seg godt til de som ønsker:
– mer energi
– mer indre ro og konsentrasjon
– forbedre kroniske betennelsestilstander
– idrettsutøvere som har behov for høyt oksygennivå, rask restitusjon og mental klarhet under press.

Du kan ikke utføre denne metoden om du er gravid eller har epilepsi.
For mer informasjon om Wim Hof og Wim Hof-metoden sjekk youtube og https://monica-rongve.no/. For mer informasjon om TRE metoden sjekk https://traumaprevention.com/what-is-tre/.

Vi håper at en langhelg med avkobling fra hverdagen og dypere påkobling til naturen i og rundt oss vil gi oss mer energi og overskudd, løse opp spenninger og gi oss nytt påfyll av ro, aksept og respekt for det naturlige.

Dag 1

17:00 Innlosjering
19.00 Middag
20.30 Presentasjon av kursholderne og film om Wim Hof og felles informasjon for kursdagene og turene.

Dag 2

Wim Hof metodekurset (ca 5 timer)
Vi vil starte dagen med teori og øvelser inne, og deretter vil vi gå ut i det deilige kalde vannet. Dette kan bli en kraftfull erfaring, og vi gjør alt innenfor egne grenser. Ingen gruppepress eller konkurrerende ånd. Du vil lære hvordan man endrer ph-verdien i kroppen og nervesystemets regulering av temperatur og smerte. Derfor vil isbadet bli mindre ubehagelig enn hva du er vant med. Du vil erfare at du klarer mye mer enn du trodde du var i stand til!

07:30 – 09:00 Frokost
10:00 – 12:30 Innføring i Wim Hof metoden av Monica
13.00 – 15.00 Lunsj
15.00 Fortsettelse Wim Hof metode kurs- pusteøvelser
16.00 Vi går ned til vannet og tar vårt første isbad, kombinert med badstu
19.00 Middag
20.30 Sosialt samvær

Dag 3

Fredag
07:45 – 09:00 Whm – pust og meditasjon med Monica (ca 1 time)
09:00 – 10:00 Frokost
11.00 – 14:00 Vi går en god tur, kobler på bevegelse, pust og sansene. Lunsjen nytes ute. Ta med matpakke og termos, badetøy og håndkle.
15:00 – 17:00 Introduksjon til TRE, teori og øvelser
19.00 Middag
21.00 Kveldsbad og badstue

Dag 4

Lørdag
07:45 – 09:00 WHM – pust og meditasjon med Monica
09:00 – 10:00 Frokost
11:00 – 14:00 Rolig vandring/winter walk for å utforske turområdet, bade litt og nyte lunsjen ute. Ta med matpakke og termos, badetøy og håndkle. Vi tar værforbehold.
14:00 – 15:30 TRE øvelser
18.00 Stamp, badstu og bad
20:00 Middag og sosialt

Dag 5

Søndag
8:00 – 09:00 Frivillig isbad og badstu
9:00-10:00 Frokost
10:00 -11:00 Utsjekk av rom

11:00 – 12:00 Avslutning og deling

Håper vi sees!

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
5200kr / 6000 kr

PÅMELDING HER

Prisen dekker:
Turledelse, Wim Hof instruktør, overnatting på koselige rom, fellesmat og administrasjon. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

De koselige rommene som er booket kalles selvstellsrom. Dette er rom med køyesenger, innlagt vask og minikjøkken. Tilgang til felles dusj og toalett i korridoren. Sengetøy eller lakenpose må medbringes eller leies. Rommet rengjøres av gjest før avreise.

Ved bestilling av overnatting på selvstellsrom leier du en seng. Det kan hende at du må dele rom med andre. Alle gjester i samme bestilling legges på samme rom så langt dette er mulig.

Høyere standard på rom kan bestilles på egenhånd mot et tillegg i prisen.

Se her for en oversikt over rom som finnes på Haukeliseter. 

Planleggingsmøte:
Digitalt møte, kl. 18:00, Tirsdag 14. juni. Påmelding

Turledere:
Johanne Fjelde, 45665446 og Monica Rongve 97540082

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Annet utstyr du må ta med:

  • Dagstursekk for enkle dagsturer ut fra Haukeliseter.
  • Badetøy og eventuelt badesko/sokker.
  • Håndkle til bading.
  • Yogamatte og teppe/varmt plagg til avspenning.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

The event is finished.

Date

21 Jun 2023
Expired!

Time

09:00 - 18:00

Cost

5,200.00 NOK
en_GB