VINTERKURS PÅ HAUKELISETER FJELLSTUE – I SAMARBEID MED ALFA SKO OG FJELLPULKEN

I samarbeid med Alfa Sko og Fjellpulken ønsker vi velkommen til vinterkurs på Haukeliseter fjellstue.

Er du nysgjerrig på vinterfriluftslivet? Drømmer du om å dra på langturer med ski og pulk? Lurer du på hva som skal til for å campe utendørs i minusgrader?

Kanskje drømmer du om å krysse Hardangervidda med ski og pulk, eller til og med Svalbard eller Grønland? I så fall er dette kurset perfekt for deg. På et vinterkurs lærer du grunnleggende kunnskaper for å ferdes i fjellet om vinteren. Kurset foregår i ekte vinterlandskap på Hardangervidda som er kjent for mye snø og vær.

I løpet av helgen vil du blant annet lære mer om turplanlegging, orientering i vinterfjellet, veivalg, bekledning og utstyr, pakking av pulk/sekk, vintertelting, fyring og vedlikehold av primus og risikovurderinger ved vinterturer.

Kurset starter med informasjonsmøte og teori fredag kveld. Første natt tilbringes innendørs på stabbursrom på Haukeliseter fjellstue. Etter frokost lørdag beveger vi oss ut i terrenget for praktisk undervisning. Andre natt tilbringes i telt og vi lager mat utendørs. Søndag fortsetter undervisningen utendørs før kurset avsluttes med en gjennomgang på Haukeliseter fjellstue på ettermiddagen.

Kursholder er Hans Kristian Trondsen. Hans Kristian har bakgrunn fra Forsvaret og har mye erfaring med overlevelse og orientering vinterstid. På fritiden tilbringer han mesteparten av tiden utendørs rundt om i Norges fjellheimer. Han kan flagge med rundt 100 døgn utendørs i året. Hans Kristian er opptatt av gode forberedelser for en mest mulig vellykket tur og gleder seg til å dele sin kunnskap med andre som er nysgjerrige på vinterfriluftslivet.

Praktisk informasjon:

Aldersgrense: 18 år

Krav til forkunnskaper: ingen krav om å ha gått langturer tidligere, men vi forutsetter at deltager er i generelt god form, har gått litt på ski fra før, og tåler litt kulde og vær – eller er motivert til å lære å håndtere det.

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, fjellski/staver/smøring/feller/støvler, kart og kompass, sovepose, liggeunderlag, vintertelt, tursekk/pulk, hodelykt og skredutstyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Mangler du utstyr? Haukeliseter fjellstue tilbyr utleie av blant annet fjellski, skredutstyr, turpulk og skallbekledning. Frilager har også et stort utvalg av utleie av friluftsutstyr.

Alle deltagere på våre vinterkurs får tilbud om å kjøpe produkter fra Alfa Sko til 40 % og pulk med tilbehør fra Fjellpulken til 35 % (se informasjon lenger ned).

Priser:

  • DNT-medlem:            3107 kroner
  • Ikke-medlem:             3535 kroner

Prisen inkluderer: vinterkurs, overnatting på stabbursrom (delt rom 1-6 personer) fra fredag til lørdag, frokost og niste lørdag og mat til tur.

Påmelding: HER

Avbestillingsregler

I samarbeid med Alfa Sko og Fjellpulken:

Godt og varmt fottøy er helt essensielt for en vellykket vintertur. Vi er derfor stolte av å kunne tilby deltagerne på våre vinterkurs 40 prosent avslag på fjellskisko fra landets beste skotøyprodusenter, ALFA Sko.

Det er sterkt anbefalt med pulk på våre vinterkurs. Vår samarbeidspartner, Fjellpulken, har siden 1963 trofast fulgt turglade folk på alt fra dagsturer til de tøffeste ekspedisjoner til Sydpolen, Nordpolen over Grønland. Fjellpulken gir deltagere på vinterkurs på Haukeliseter muligheten til å kjøpe pulk og turutstyr til 35 prosent avslag.   

Ved påmelding til vinterkurs vil du motta rabattkode til både Alfa og Fjellpulken sin nettbutikk. Rabattkoden står i bekreftelsese-posten du mottar etter at kurset er betalt.

The event is finished.

Når

28 - 30 jan 2022
Expired!

Tidspunkt

18:00 - 17:00
nn_NO