Haukelifjell Skisenter - Sondre Loftsgarden

Toppturkurs med teknikktrening i Haukelifjell Skisenter

Har du lyst til å prøve deg på toppturer på ski, men syntes nedkjøringen er utfordrende? Da er dette toppturkurset med fokus på nedkjøring og teknikk perfekt for deg.

Toppturer har blitt Norges nye folkesport, men det å gå toppturer innebærer en del nye momenter i forhold til tradisjonell skikjøring i anlegg. Dette kurset passer for deg som har lite eller ingen erfaring med toppturer, og som gjerne syntes nedkjøringen er utfordrende. Dette kurset har særlig fokus på nedkjøring og teknikk, men du vil også lære mer om utstyr, turplanlegging, snø og veivalg.

Kurset starter fredag kveld med introduksjon og teori. Lørdag tilbringer vi dagen i Haukelifjell skisenter for teknikk- og mengdetrening. Etter en lang dag i skitrekket med ski på beina blir det servert nydelig treretters middag på fjellstuen lørdag kveld. Søndag fortsetter kurset med praktisk undervisning på topptur til en av toppene i nærheten av fjellstuen, før avslutning og hjemreise på ettermiddagen. Helgen byr ellers på avslappet stemning i vakre omgivelser, og muligheter for nye turvenner.

Kursleder er Lars Petter Lænn. Lars Petter har en bachelor i «friluftsliv, natur og kulturveiledning» fra Universitetet i Sørøst-Norge. Han er skilærer trinn 2 og skredinstruktør gjennom Norsk Fjellsportforum. Lars Petter har holdt toppturkurs på Haukeliseter i flere sesonger med gode tilbakemeldinger fra kursdeltagerne.

Praktisk informasjon: 

Aldersgrense: 18 år

Krav til forkunnskaper: Kurset passer for nybegynnere til litt øvede. Kurset forutsetter at deltager har noe erfaring med alpint utstyr, men det stilles ikke krav til å ha erfaring med frikjøring

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, toppturski, feller, staver, hjelm og skredutstyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Leie utstyr? Haukeliseter fjellstue tilbyr utleie av blant annet skredutstyr og skallbekledning om du skulle mangle noe.

Priser:

Fjellrom: rom med eget bad og oppredde senger. Prisen inkluderer: toppturkurs, heiskort Haukelifjell skisenter, overnatting, frokost og niste begge dager, samt treretters middag lørdag:

  • DNT-medlem:            5221 kroner
  • Ikke-medlem:             5986 kroner

Prisen gjelder ved delt rom (2 personer). Dersom du har lyst til å bo med en bekjent kan du oppgi dette i påmeldingsskjema.

Enkeltrom er mulig mot tillegg i prisen på 500 kroner per natt (betales ved innsjekk). Vennligst oppgi ønske om enkeltrom i påmeldingsskjema.

Stabbursrom: rom av enklere standard med tilgang til bad i Stabburskjelleren. Delt rom 1-6 personer. Prisen inkluderer: toppturkurs, heiskort Haukelifjell skisenter, overnatting, og treretters middag lørdag.

  • DNT medlem:                  4030 kroner
  • Ikke-medlem:                   4655 kroner

Frokost og niste/termospåfyll kan kjøpes i tillegg for 460/570 kroner (DNT medlem/ikke-medlem).

Viktig informasjon ved bestilling av toppturkurs med overnatting på stabbursrom: oppgi rabattkode «STABBUR2023» ved påmelding (i steg 2 under «Kontakt») for å få riktig pris og romtype.

Meld deg på HER!

The event is finished.

Når

10 - 12 feb 2023
Expired!

Tidspunkt

20:00 - 15:00
nn_NO