Skredkurs på fjellski

Dette skredkurset vil være med på å utvikle dine kunnskaper om det å ferdes trygt i høyfjellet, og vil gjøre deg godt rustet til å ta kloke valg når du er på tur, samt forberede deg på hva du gjør om uhellet skulle være ute. Kurset anbefales på det sterkeste!

Fjellene rundt Haukeliseter har de beste forutsetningene for skredkurs, midt på høyfjellet med en vill og vakker natur. Med bakgrunn i skikjøring utenfor løypene og mange skiglade turister er det ønskelig fra vår side å sette fokus på dette viktige temaet. Vi ønsker at våre gjester skal være så godt rustet som mulig når man ferdes ute i terrenget.

Haukeliseter fjellstue arrangerer skredkurs for turfolk. Denne helgen egner seg for de som bruker fjellski. Vårt kurs passer både for skiløpere uten forkunnskaper om skred, i tillegg til at det vil gi mye nyttig lærdom for de som kan litt fra før. Kurset er aktuelt for alle som ferdes i fjellet uansett om man går vidda på langs, går en tur i kjent lende eller bestiger en topp for så å suse nedover fjellsidene!

Hovedfokus for helgen vil være veivalg, risikovurdering, adferd og kameratredning. Det vil også bli lagt opp til teori på fredagen kvelden og evalueringer underveis.

Skredkurset kombinert med masse frisk luft, mye god lærdom, badstue, stamp og deilig mat håper vi blir en fornøyelig og lærerik opplevelse for deltakerne.

Kursleder

Rolf Bergstrøm.

Rolf har bakgrunn fra Norges Høgfjellsskole og ble profesjonell veileder i 1982. I tillegg har han tidligere hatt hovedansvaret for sommer- og vinterkursene i høyfjellet for Forsvarets krigsskole, men i år vil vi se Rolf flere helger på Haukeliseter i løpet av vinteren.

Priseksempel:

Per person ved delt dobbeltrom (fjellrom):

DNT-medlemmer: 4.887,- p.r. pers

Ikke-medlemmer: 5.407,- p.r. pers

Dette inkluderes i prisen ved overnatting i fjellrom:

Kurset, overnatting to netter, fullpensjon med frokost, nistepakker og treretters middag lørdag. Villmarksspa på lørdag. Drikke er ikke inkludert. Enkeltrom er mulig mot tillegg i prisen (kr 250 per natt).

Per person ved delt Stabbursrom/Sovesal:

DNT-medlemmer : 3.889,- p.r. pers

Ikke-medlemmer: 4.339,- p.r. pers

Dette inkluderes i prisen ved overnatting på Stabbursrom/Sovesal:

Kurset, overnatting to netter og treretters middag lørdag. Villmarksspa på lørdag. Drikke er ikke inkludert.

Øvrig informasjon:

Ta med klær, ski, spade og relevant utstyr for kurset. Husk badetøy til vårt villmarksspa. Detaljert program fås ved ankomst. Vi starter fredag klokken 20.00 med litt teori og presentasjon.

Ønsker du å leie skredutstyr? Her finner du mer informasjon.

Aldersgrense: 16 år, eller 14 år om en av foreldrene også deltar.
Vi forbeholder oss retten til å avlyse dersom det blir for få deltagere.

Påmelding gjøres direkte til Haukeliseter fjellstue på info@haukeliseter.no

The event is finished.

Når

03 - 05 jan 2020
Expired!

Tidspunkt

21:00 - 15:00
nn_NO