skredkurs haukeliseter fjellstue

Skredkurs på fjellski

Gjør fjellskiturene til en tryggere opplevelse!

Et skredkurs er med på å utvikle dine kunnskaper om det å ta kloke valg for å ferdes trygt i vinterfjellet. Etter endt kurs skal du ha tilegnet deg grunnleggende kunnskaper om snø, skred, turplanlegging, veivalg og kameratredning med sender/mottaker. Dette kurset passer best for deltagere med fjellski.

Kurset starter med teori fredag kveld. Lørdag blir det praktisk undervisning utendørs. Etter en lang dag ute i fjellet blir det servert nydelig treretters middag på fjellstuen på kveld. Søndag fortsetter undervisningen utendørs før avslutning og hjemreise på ettermiddagen.

Kursleder er Rolf Bergstrøm. Rolf har bakgrunn fra Norges Høgfjellsskole og ble profesjonell tindeveileder i 1982. Han har tidligere vært hovedansvarlig for sommer- og vinterkursene i høyfjellet for Forsvarets krigsskole. Rolf har holdt skredkurs på Haukeliseter i en årrekke med stor suksess og gode tilbakemeldinger fra deltagere.

Praktisk informasjon: 

Aldersgrense: 16 år (14 år i følge med en voksen)

Krav til forkunnskaper: ingen krav til forkunnskaper. Kurset passer alle som liker å ferdes i fjellet, både nybegynnere og skiløpere med forkunnskaper om skred.

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, fjellski, feller, staver, fjellskistøvler og skredutstyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Leie utstyr? Haukeliseter fjellstue tilbyr utleie av blant annet fjellski, skredutstyr og skallbekledning om du skulle mangle noe.

Priser:

Fjellrom: rom med eget bad og oppredde senger. Prisen inkluderer: skredkurs, overnatting, frokost og niste begge dager, samt treretters middag lørdag:

  • DNT-medlem:            5031 kroner
  • Ikke-medlem:             5796 kroner

Prisen gjelder ved delt rom (2 personer). Dersom du har lyst til å bo med en bekjent kan du oppgi dette i påmeldingsskjema.

Enkeltrom er mulig mot tillegg i prisen på 500 kroner per natt (betales ved innsjekk). Vennligst oppgi ønske om enkeltrom i påmeldingsskjema.

Stabbursrom: rom av enklere standard med tilgang til bad i Stabburskjelleren. Delt rom 1-6 personer. Prisen inkluderer: skredkurs, overnatting, og treretters middag lørdag.

  • DNT medlem:                  3840 kroner
  • Ikke-medlem:                   4465 kroner

Frokost og niste/termospåfyll kan kjøpes i tillegg for 460/570 kroner (DNT medlem/ikke-medlem).

Viktig informasjon ved bestilling av skredkurs med overnatting på stabbursrom: oppgi rabattkode «STABBUR2023» ved påmelding (i steg 2 under «Kontakt») for å få riktig pris og romtype.

Meld deg på her!

Avbestillingsregler

The event is finished.

Når

13 - 15 jan 2023
Expired!

Tidspunkt

20:00 - 15:00
nn_NO