Raclette buffet med Tobias
Nyt en stemningsfull kveld, i god sveitsisk ånd, med Racletteaften på Haukelifjell skisenter.
Racletteost stammer fra Val d´Annivieres, en dal i alperegionen Valais i Sveits. For mange år tilbake utgjorde Racletteost den viktigste proteinkilden i bondens diett, og gjeterne oppe i fjellene la ost tett på ilden, og skrapte den over på brødskiver når den smeltet. Den ble spist med poteter, syltet løk, cornichons (små sylteagurker) og vill sopp. Tradisjonen er antatt å være over 400 år gammel, og er i dag blant nasjonalrettene i Sveits.
Navnet Raclette kommer av det franske order «racler», som betyr «å skrape».
Osten som serveres er en CREMO Raclette Mazot, en halvfast sveitsisk ost produsert av pasteurisert kumelk, i henhold til strenge tradisjonelle produksjonsmetoder. Racletteosten har en aromatisk rund smak, og smaken er utviklet ved lagring. Osten blir modnet i CREMO’s kjellere i minimum 77 dager.
Osten serveres med tradisjonelt tilbehør, med en liten vri, på en fristende og innholdsrik buffet. Her finner du småpoteter, frisk salat, tomatsalat med rødløk, sølvløk og sylteagurk, focaccia og aioli. I tillegg får du litt assortert norsk spekemat på sitt beste. Nytt et glass øl, vin, eller bobler ved siden av.
Book ditt plass for en spennende matopplevelse i fine omgivelser!
Voksen buffet – kr 499,-
Ungdom buffet (7-15) – kr 399,-
Barn buffet (0 – 6) – kr 199,-