Fjellpulken vinterkurs – innføring i langtur (FULLBOOKET!)

Kurset er dessverre fullbooket! Send en e-post til info@haukeliseter.no hvis du ønsker å stå på venteliste 

Drømmer du om å dra på lengre turer med ski og pulk?

Kanskje har du planer om å krysse Hardangervidda, eller til og med Svalbard eller Grønland? I så fall er dette kurset perfekt for deg. På et vinterkurs lærer du grunnleggende kunnskaper før din neste langtur. Kurset foregår i ekte vinterlandskap på Hardangervidda som er kjent for mye vær.

I løpet av helgen vil du blant annet lære mer om turplanlegging, orientering i vinterfjellet, veivalg, bekledning og utstyr, pakking av pulk/sekk, vintertelting, fyring og vedlikehold av primus og risikovurderinger ved vinterturer.

Kurset starter med informasjonsmøte og teori fredag kveld. Første natt tilbringes inne på sovesal/stabbur på Haukeliseter. Etter frokost lørdag beveger vi oss ut i terrenget for praktisk undervisning. Andre natt tilbringes i telt, og vi lager mat utendørs. Søndag fortsetter undervisningen utendørs før kurset avsluttes med en gjennomgang på Haukeliseter fjellstue på ettermiddagen.

Kursleder er Rasmus Normann. Rasmus har en bachelor i friluftsliv, natur og kulturveiledning, i tillegg til 1 års grunnutdanning i pedagogikk. Han har lang erfaring med undervisning og guiding innen friluftsliv. I sommerhalvåret underviser Rasmus blant annet i kajakkpadling, klatring og breføring. Om vinteren holder han kurs i alpin offpist, fjellski, toppturer og skredundervisning,  i tillegg til jobben som kursleder for vinterkurs og toppturkurs på Haukeliseter fjellstue.

Praktisk informasjon:

Aldersgrense: 18 år

Krav til forkunnskaper: ingen krav om å ha gått langturer tidligere, men vi forutsetter at deltager er i generelt god form, har gått litt på ski fra før og tåler litt kulde og vær – eller er motivert til å lære å håndtere det.

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, fjellski/staver/smøring/feller/støvler, kart og kompass, sovepose, liggeunderlag, vintertelt (hvis du har), tursekk/pulk, hodelykt, fjellduk, skredustyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Mangler du utstyr? Sjekk vårt utvalg av utstyrsleieFrilager har også et stort utvalg av utleie av turpulk med tilbehør.

Fjellpulken: Det er stekt anbefalt med pulk på våre vinterkurs. Vår samarbeidspartner, Fjellpulken, har siden 1963 trofast fulgt turglade folk på alt fra dagsturer til de tøffeste ekspedisjoner til Sydpolen, Nordpolen over Grønland. Fjellpulken gir deltagere på vinterkurs på Haukeliseter muligheten til å kjøpe pulk og turutstyr til særdeles fordelaktige priser.

Early bird tilbud: Ved bestilling innen 31.12.2020 får du mulighet til å kjøpe pulken «Transporter 155 komplett med sele, dag og bag» til kun 2399 NOK + frakt (veiledende pris i butikk: 4799 NOK). I tillegg får du som deltager 35 % rabatt i nettbutikken til Fjellpulken.

Informasjon om tilbud, rabattkode og bestilling får du ved påmelding til info@haukeliseter.no.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse dersom det blir for få deltagere.

Priser:

DNT medlem:                   3202 kroner
Ikke-medlem:                    3622 kroner

Prisen inkluderer: overnatting på sovesal/stabbur fredag, frokost og niste lørdag, middag utendørs lørdag, frokost og niste søndag, turleder og kurs.

Påmelding:

Påmelding på e-post til info@haukeliseter.no med navn og telefonnummer, og om du er DNT medlem.

The event is finished.

Når

29 - 31 jan 2021
Expired!

Tidspunkt

20:00 - 16:00
nn_NO